Mulchen in de moestuin: natuurlijk tuinieren

Gepubliceerd: zondag 31 oktober 2021
Mulchen in de moestuin

Mulchen, misschien heb je er wel eens van gehoord en vraag je je af waarom dit zo belangrijk is. Het is een term die je vaak hoort in de moestuinwereld. Het wordt dan ook het middel genoemd om natuurlijker te tuinieren. In deze blog vertel ik wat het precies is en hoe je het zelf toe kunt passen.

Volgend jaar weer aardbeien ?!

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021
Aardbeien

Je eigen gekweekte, zoete aardbeien in de tuin of op het balkon, wie wilt dat nou niet? Je kunt eenvoudig beginnen door een klein plantje te kopen in een tuincentrum of een stekje te nemen van een volwassen plant. Ben je een enthousiaste moestuinder of op zoek naar een specifieke soort? Dan kun je zelf aan de slag gaan met het zaaien van zaadjes.

Creëer een korte keten met je eigen moestuin

Gepubliceerd: dinsdag 09 maart 2021
Moestuin

Vaak krijg ik de vraag waarom ik mijn eigen moestuin ben gestart. Het antwoord daarop is simpel: je eigen voedsel, 100% biologisch geteeld en direct vanuit de tuin zo op tafel, dat is voor mij goud waard.

Kas opruimen in het najaar - deel 2

Gepubliceerd: woensdag 04 november 2020
Tuinkas najaar

De zomer is voorbij en het najaar is begonnen. Het is tijd om je hobby kas op te ruimen en klaar te maken voor de winter. In twee blogs ga ik jullie meenemen in hoe ik mijn kas opruim, schoon maak en poets voordat de winter gaat beginnen.

Knoflook: nu planten, volgend jaar genieten!

Gepubliceerd: woensdag 04 november 2020
Knoflook

Wie houdt er nou niet van die heerlijke knoflookgeur in de keuken? Het liefste verwerk ik in elk gerecht dat ik kook een aantal tenen knoflook. Het smaakt heerlijk en het is super gezond. Wil jij volgend jaar ook knoflookbollen uit je eigen tuin? Lees dan snel mee!

Kas opruimen in het najaar - deel 1

Gepubliceerd: zondag 11 oktober 2020
Tuinkas najaar

De zomer is voorbij en het najaar is begonnen. Het is tijd om je hobby kas op te ruimen en klaar te maken voor de winter. In twee blogs ga ik jullie meenemen in hoe ik mijn kas opruim, schoon maak en poets voordat de winter gaat beginnen.

Oogsten, oogsten en nog meer oogsten in de kas

Gepubliceerd: zondag 30 augustus 2020
Hobby kas

In de maand augustus staat het oogsten in de moestuin centraal en in deze blog specifiek de oogst uit mijn hobby kas. De eerste vruchten zijn rijp, het zonnetje schijnt en dat betekent: oogsten maar! En hoe vaker je oogst: hoe meer vruchten je planten gaan produceren. Oftewel: oogsten = meer vruchten. 

3 tips tegen droogte in de moestuin

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020
Hobby kas

2020 is het derde jaar op rij dat Nederland een uitzonderlijke droogte meemaakt waardoor de diepe waterreserves steeds verder uitgeput raken. Ieder moment dat er een paar regendruppels uit de lucht komen vallen, ben ik ontzettend blij. Regen is zo ontzettend belangrijk voor de natuur én natuurlijk voor je moestuin. In deze blog lees je 3 tips die mij helpen om mijn moestuin groen te houden tijdens de droogte.

Aaltjes tegen de larven van de coloradokever

Gepubliceerd: dinsdag 16 juni 2020
Coloradokever

De coloradokever... niet mijn vriend, maar wel veel voorkomend in mijn tuin. In de zomer komen ze uit de grond en vreten ze aan het aardappelloof wat ervoor kan zorgen dat de oogst mislukt. Dit jaar probeer ik voor het eerst ECOstyle aaltjes tegen de larven van de coloradokever.

Schaduwdoek: een echte musthave voor je hobby kas

Gepubliceerd: woensdag 20 mei 2020
Schaduwdoek

De vorige keer zei ik het ook al, maar wat is het toch ontzettend lekker weer. Veel zon, een lekkere temperatuur en avonden die steeds langer worden. De tomatenplantjes groeien goed en alles in de tuin wordt groener en groener (ook van het onkruid). Met deze hoeveelheid zon is een schaduwdoek echt een aanrader.

De eerste tomaten in de hobby kas

Gepubliceerd: maandag 20 april 2020
Tomaten in kas

Wat een ontzettend lekker weertje is het toch. De zon en lekker buiten zijn doen mij echt heel erg goed. Ik kan dan ook niet stil zitten en bedenk ieder vrij moment wel iets om te doen. Gelukkig verveel ik me nooit met een moestuin in mijn achtertuin en een volkstuin van 100 m2. Bij het schrijven van deze blog heb ik nét de eerste tomaten naar de grote hobby kas verhuisd. Wat een mooi aanzicht!

Voorbereidingen en nog meer voorbereidingen

Gepubliceerd: donderdag 19 maart 2020
Schaduwdoek

Na een lange periode van regen was het dit weekend eindelijk heerlijk weer! Het zonnetje scheen en het was een prima temperatuur om in de tuin te werken. Bij mij kriebelde het ook ontzettend om weer lekker aan de slag te gaan. Diverse klusjes en voorbereidingen in de volkstuin en hobby kas hebben mij dit weekend goed beziggehouden.

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! 📩

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl