Breng het groen (duurzaam) in je huis!

Gepubliceerd: donderdag 22 november 2018 Afdrukken E-mailadres

Naast mijn passie voor groen in de tuin en duurzaam bezig te zijn met het milieu, houd ik er ook van om het groen in huis te halen. Dit doe ik met behulp van een aantal kamerplanten. Inmiddels is mijn collectie uitgegroeid tot meer dan 15 kamerplanten en er blijven maar planten bij komen! Maar hoe doe je dit nou op een duurzame manier?

In deze blog schrijf ik over waarom iedereen het groen in huis zou moeten halen en noem ik twee gemakkelijk te stekken kamerplanten die voor iedereen geschikt zijn in huis.

Waarom kamerplanten?

De hoofdreden om meer groen in huis te halen, is dat kamerplanten heel goed zijn voor de luchtkwaliteit in huis. Planten zuiveren de lucht, zorgen voor meer zuurstof en nemen fijnstof op die ze vervolgens niet meer uitstoten.

Zelf word ik heel gelukkig wanneer ik omringd ben door groen. Planten werken stress verlagend en geven je productiviteit een goede boost! Oftewel (regen)water + zon + een beetje liefde = een gezuiverde lucht, meer zuurstof en minder fijnstoffen, minder stress en meer productiviteit. Redenen genoeg dus om aan de slag te gaan met kamerplanten.

De tuincentra staan vol met heel veel mooie kamerplanten, maar wil je liever op een duurzame manier een urban jungle creรซren? Dat kan! Heb je wel eens nagedacht om stekjes met andere mensen te ruilen of eens gekeken in diverse Facebookgroepen waar men stekje aanbied of ruilt? Deze โ€˜marktโ€™ is heel actief en gezellig.

Zelf kun je ook aan de slag gaan met het vermeerderen van je eigen kamerplanten. Veel kamerplanten zijn heel gemakkelijk te stekken en produceren ook veel nakomelingen. Met deze stekjes kun je je eigen urban jungle uitbreiden of ze ruilt ze tegen andere stekjes op Facebook.

Ik kan iedereen aanraden om eens te beginnen met 1 of 2 gemakkelijk te stekken kamerplanten en dan zul je van zelf zien dat het aanstekelijk werkt.

 

Twee gemakkelijk te stekken kamerplanten

 1. Pannenkoekenplant of Pilea Peperomioides
  Wie kent dit leuke plantje niet? Al een lange tijd een hele populaire plant die je overal voorbij ziet komen: de pannenkoekenplant. Naar mijn mening onmisbaar in ieder interieur! De pannenkoekenplant is erg gul en maakt veel nakomelingen.

  Pannenkoekenplant1Pannenkoekenplant2 

  Wil je nou weten hoe je een pannenkoekenplant moet stekken? Lees dan mijn DIY: Je eigen pannenkoekenplant stekken voor meer plantjes waarin ik stap voor stap uitleg hoe je dit moet doen!

 2. Chinees lantaarnplantje of Ceropegia Woodii
  Een leuk en hip plantje die het op vrijwel iedere plek in huis goed doet. Deze plant is ook heel erg gemakkelijk om te stekken. Lees binnenkort op mijn eigen blog een uitgebreide DIY over hoe je deze plant kunt stekken.

  Chinees lantaarnplantje2 Chinees lantaarnplantje1

Vind jij het ook leuk om met kamerplanten bezig te zijn en om op een duurzame manier jouw eigen urban jungle te maken? Of ben je actief bezig met ruilen? Laat het ons weten!

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! ๐Ÿ“ฉ

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl