Een kijkje in mijn tuinkas - Introductie

Mijn tuinkas is toch echt wel het pronkstuk in mijn moestuin. Een goede reden om een vaste rubriek te maken rondom dat pronkstuk. Iedere twee weken ga ik jullie meenemen in mijn tuinkas en zoom ik in op klusjes, handige tools en de groentes die ik daar verbouw.

Voordat ik ga inzoomen op een specifieke klus of handige tool die ik gebruik, neem ik jullie eerst mee op een kleine tour door mijn tuinkas heen. In 2016 heb ik mijn tuinkas aangeschaft om mijn passie verder uit te breiden. Ik was opzoek naar een niet al te grote tuinkas die geschikt zou zijn voor een kleinere moestuin, maar wel van glas en ik wilde graag in mijn tuinkas kunnen staan. Al snel kwam ik uit bij de Prestige Piccolo van het merk ACD.

Naam: Prestige Piccolo P03 tuinkas20190414 ACD omslag
Kleur: Aluminium
Oppervlakte: 3,56 m²
Afmetingen: 2,24 x 1,59 m
Nokhoogte: 2,21 m
Goothoogte: 1,79 m
Deuropening: 1,85 x 0,68 m

 

Zonneschijn, hagel, onweer en een verhuizing. Mijn tuinkas heeft al veel meegemaakt, maar nu staat hij te schitteren in mijn eigen achtertuin. Over het algemeen heeft mijn tuinkas vier functies en dat allemaal binnen een oppervlakte van 3,56 m2!

 • Opslag van tuingereedschap, takken en potten
  Ieder moestuinseizoen ben ik druk in de weer om allerlei tuingereedschappen, takken en potten te verzamelen. Ik bewaar graag potten van diverse groottes om daar in de verschillende fases van het voorkweken plantjes in te kunnen zetten. Inmiddels heb ik zoveel potten dat ik een grote stapel heb gemaakt en deze in een hoekje van mijn tuinkas heb gezet. Takken van snoeiafval of bijvoorbeeld bamboestokken zijn ook erg handig in een moestuin. Om te voorkomen dat deze nat regenen en snel verrotten hebben deze ook een vaste opslagplaats gekregen in mijn tuinkas.
 • Voorkweken van diverse plantjes zoals boon, courgette en tomaat
  Als de moestuinkriebels in het voorjaar weer opkomen, wil ik altijd zo snel mogelijk beginnen met voorkweken. Mijn tuinkas is daar de perfecte plek voor, omdat deze na een zonnig dagje lekker warm is. Met behulp van mijn oppottafeltje kan ik gemakkelijk aan de slag en de potjes kunnen direct de schappen in.

20190414 ACD 120190414 ACD 2

 • Drogen van zaden en kruiden
  Aangezien mijn tuinkas lekker warm en droog is, is dit de perfecte plek om zaden en kruiden te laten drogen.

 • Huis voor tomaten en druiven
  In mijn tuinkas heb ik twee vaste druivenstruiken staan. Deze staan definitief in de grond en mijn tuinkas is hun huisje. Daarnaast kweek ik standaard ieder jaar diverse soorten tomaten in mijn tuinkas. Dit is toch echt wel mijn favoriete groente!

20190414 ACD 420190414 ACD 3

Ik probeer zo optimaal mogelijk gebruik te maken van mijn tuinkas en dat betekent dat hij tijdens de drukste dagen van het moestuinseizoen lekker vol staat. Er is altijd wel wat te doen in en om mijn tuinkas. Genoeg om met jullie te delen dus! In de komende weken ga ik verder in detail vertellen over hoe ik mijn tuinkas precies gebruik, wat ik allemaal meemaak en welke keuzes ik heb gemaakt. Stay tuned!

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! ðŸ“©

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl