Mijn eigen kruidentuin in een Vegtrug

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 Afdrukken E-mailadres

Uitbreiden, aanpassen of nieuwe ideeΓ«n uitwerken: in een moestuin is altijd wel iets te doen. Zelf ben ik dit jaar druk bezig om mijn moestuin verder uit te breiden. Zo wilde ik al een tijdje een kruidentuin maken. Een plek dichtbij mijn keuken waar verschillende soorten kruiden in groeien. Maar er zijn zoveel opties, hoe pak je dit aan?

Een belangrijke vereiste voor mijn kruidentuin was: flexibiliteit. Ik wilde graag een kruidentuin die ik gemakkelijk kon verplaatsen en gemakkelijk in gebruik te nemen zou zijn. Al snel kwam ik uit bij de VegTrug Poppy. Een lichte constructie met een vilten inleg die water en luchtdoorlatend is. Dit helpt de ideale vochtigheid te behouden en is goed voor de wortels van de planten. De vilten inleg weegt bijna niets en maakt het geheel ook niet onnodig zwaar. De VegTrug kun je eenvoudig dichtvouwen en is dus gemakkelijk op te bergen in bijvoorbeeld je garage of tuinhuis. Ik koos voor een rode kleur, zodat de VegTrug lekker op zou vallen in mijn tuin.

KRUIDENTUIN 1KRUIDENTUIN 3

De inhoud van de VegTrug is ongeveer 50 liter oftewel 1 grote zak (40 liter) met moestuingrond. Nadat de zak leeg was, ben ik begonnen met het verplaatsen van een aantal kruidenplantjes. In mijn moestuin stonden al bieslook, peterselie en rozemarijn. De bieslook en peterselie heb ik op hun huidige plek laten staan, omdat ik ze beide erg ruim gezaaid heb en de VegTrug anders direct vol zou zijn. De rozemarijn is wel verhuisd, samen met een potje tijm en marjolein.

Aangezien ik niet altijd de tijd heb om uitgebreid naar een tuinwinkel te gaan en ik opzoek was naar wat specialere kruiden, had ik besloten om deze online te bestellen via www.kruidenwereld.nl en wat is dat ontzettend handig zeg! Kruidenwereld is de online shop van kwekerij 't Ol Daip, een Nederlandse kwekerij gespecialiseerd in kruiden, eetbare bloemen en bijzondere groenten. Alle kruiden hebben een gedetailleerde omschrijving en het aanbod is divers. Na een paar dagen kwamen ze dan... mijn kruidenplantjes via de post. Goed en stevig verpakt in een doos met luchtgaten. Mijn enthousiasme was groot, dus ik heb de plantjes direct in de VegTrug gezet om zo mijn kruidentuin compleet te maken.

KRUIDENTUIN 4

Mijn nieuwe kruidentuin bevat uiteindelijk:

 • Chinese bieslook
 • Tuinsalie
 • Roomse kamille
 • Kervel
 • Rozemarijn
 • Tijm
 • Marjolein
 • Viooltjes
 • Lavendel
 • Oca
  Dit plantje valt niet onder de categorie Kruiden, maar is een bijzondere vergeten groente die kleine knolletjes onder de grond produceert. Aangezien de VegTrug ook redelijk diep is, leek het leuk om dit tussen de kruiden de plaatsen. Het blad van de Oca kun je ook eten in bijvoorbeeld een salade.

KRUIDENTUIN 2

 

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! πŸ“©

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl