Voorbereidingen moestuin - Moestuinbak

Naast het opzetten van mijn tuinkas wilde ik ook graag een vergrote moestuinbak om in te moestuinieren. In deze blogpost neem ik jullie mee in hoe we deze bakken zelf gemaakt hebben.

Zoals op het ontwerp te zien is, zou er links naast de tuinkas een plek komen voor de moestuingrond. Een tijdje hebben we nagedacht hoe we hier een soort van bakken van konden maken om de moestuingrond bij elkaar te houden. We vonden een aantal oude houten planken en besloten om daarvan één grote moestuinbak te maken. Eerst hebben we globaal gekeken hoe groot de bak ongeveer moest worden. We wilden tussen de tuinkas en de moestuinbak graag nog een klein paadje overhouden, zodat ik gemakkelijk de tuinkas kan poetsen en bij de plantjes kan. Op het oog hebben we de eerste afbakening gemaakt. Vervolgens hebben we de houten planken op maat gezaagd en in de grond vastgezet. 

De vulling van de moestuinbak bestaat uit de Mix voor je Moestuinbak van Pokon. Ongeveer 11 zakken gingen er in deze moestuinbak! Eerst begonnen met 8 zakken, maar toen bleek er toch nog te weinig in te zitten. Een week later hebben we er nogmaals 3 zakken bij gegooid!

Het pad wilde we graag bekleden met houtsnippers. Eerst hebben we worteldoek op maat gemaakt om onkruid tegen te gaan en vervolgens met 5 zakken het pad gevuld met houtsnippers.

Aangezien de kippen regelmatig vrij door de gehele tuin mogen lopen, hebben we om te moestuinbak tijdelijk kippengaas gemonteerd. De kippen vonden de moestuinbak erg interessant en de plantjes die erin staan vonden ze verrukkelijk! Op deze manier kunnen de plantjes rustig groter worden zonder daarbij gestoord te worden door onze kippen. Ik ben erg blij met het resultaat! In een aantal weken is mijn complete moestuin opgebouwd en kan ik lekker aan de slag!

previous arrow
next arrow
Slider

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! 📩

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl