Voorbereidingen moestuin - Tuinkas

Een tuinkas in losse delen heb je natuurlijk niks aan. Het werd hoog tijd dat deze opgebouwd ging worden en een mooi plekje zou krijgen in de tuin!

Sinds 2016 ben ik trotse eigenaar van een Prestige Piccolo tuinkas van ACD. Deze heeft 2 jaar in de tuin van mijn ouders gestaan en mij heel erg geholpen met moestuinieren. Uiteraard moest de tuinkas mee verhuizen naar mijn nieuwe huis! Voor de verhuizing hadden we de tuinkas al gedemonteerd, zodat deze gemakkelijk in de verhuiswagen zou passen. Daarna is de tuinkas in de garage beland, omdat het weer het nog niet toe liet om in de tuin te werken. Inmiddels heeft de zon zich laten zien en is de tuinkas weer opgebouwd!

We zijn begonnen om aan de hand van het eerder gemaakte ontwerp precieze afmetingen te markeren met stoepkrijt in de tuin. Op deze manier kregen we een beter beeld hoe alles bij elkaar zou passen. Een deel van de stenen van het terras en een laag zand moesten verwijderd worden. Daarna konden we aan de slag met het maken van een fundering voor de tuinkas. Met hulp van wat sterke krachten hebben we een fundering gemaakt van een aantal betonnen opsluitbandjes. Het frame van de tuinkas kan hier op rusten en zal daardoor niet verzakken. De hoeken van de tuinkas moesten verankerd worden in de grond met snelbeton, daarom hebben we kuilen vrijgemaakt waar de anker en het beton in konden. 

Aangezien we tijdens het demonteren gebruik hebben gemaakt van een kleurensysteem, konden we vrij gemakkelijk alle onderdelen weer op de juiste plek krijgen. We hebben hierbij simpelweg gebruik gemaakt van isolatietape in verschillende kleuren.

Nadat het complete frame in elkaar gezet was, konden we de glasplaten terug zetten. Helaas waren tijdens het demonteren een aantal glasplaten gevallen, waardoor ik dus een dak heb met een aantal gaten erin. Snel maar nieuwe glasplaten bestellen! De overige glasplaten gingen er gemakkelijk in met behulp van een glasdrage. Toen was het: beton storten en klaar. Ik kijk er nu al heel erg naar uit om weer lekker bezig te zijn en mijn tuinkas te vullen met mooie rode tomaten!

Plaats reactie

Heb jij ook een passie voor moestuinieren? Laat het me weten! 📩

info@mijnmoestuinmijnpassie.nl